Vantone Center Tianjin

Download Project PDF more

Vantone Center Tianjin

Vantone Center Tianjin

Vantone Center Tianjin will be a new corporate headquarters and one of the most sustainable buildings of its kind, in Tianjin, China. At 185 meters (607 feet), Vantone Center will also be one of the taller structures in downtown Tianjin’s thriving central business district.

The project is being designed for LEED Platinum or Gold certification. The project consists of 64,000 square meters of above-grade Class A office and high-end retail space, along with an additional 30,000 square meters of below-grade retail and parking. The building also features a soaring, 27-meter-tall private club for building tenants at its top.

The tower’s elegantly twisting, faceted form signifies the rising importance of Tianjin, while the undulating pattern of the cladding of the north and south facades evokes both the rippling surface of the Haihe River, two blocks to the east, and the region’s tradition of bamboo weaving. The south facade provides stunning views of the Tianjin business district’s planned central park; a sunken garden at the base of the building will provide an underground connection to the park and its planned subterranean retail complex. The two-story, high-end retail podium on the north side of the building complements the area’s bustling shopping district and offers a handsome amenity on its publicly accessible green roof and restaurant terraces.

The tower’s sustainability features include a high-performance, high-thermal-mass exterior wall system with alternating metal and inward-angled glass panels that block solar heat gain; and extensive use of self-shading and daylight harvesting. The east and west facades use alternating metal and glass panels that balance solar heat blocking, optimized shading for the low-angled morning and afternoon sun, and the availability of views of the park to the south.

Client

Beijing Vanone Real Estate Co., Ltd. 

  • Tianjin 1
  • Tianjin 2
  • Tianjin 3
  • Tianjin 4